Центърът за защита правата в здравеопазването е готов да помогне на бебето без ушни миди

tv7ushiОще 950 лв са необходими, за да започне лечението на малкия Бойко от Кюстендил, който е роден без ушни миди. Както вече ви информирахме, ако не бъде оперирано, има опасност да се забави речевото развитие на бебето.

Всеки, който иска да помогне за лечение на бебето, може да се обади на телефон 0894 097 386.

Според д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването обаче проблемът с Бойко не е финансов, тъй като той е здравно осигурен и Националната здравна каса заплаща лечението му. Операцията за премахването на израстъка от лицето му пък е "елементарна" и се извършва в амбулаторни условия. Ако се наложи поставянето на кохлеарен имплант, той също се поема от Здравната каса. Ако са необходими някакви медицински изделия, семейството на Бойко може да се обърне към Фонда за лечение на деца.

Нека ни се обадят, ще им помогнем абсолютно безплатно. Ще им помогнем и с попълването документите и подаването им пред съответните институции, каза в студиото на "Добро утро, България!" д-р Кацаров.

Според него в случая основният проблем на семейството е, че не знае правата си и съответно по какъв път да тръгне, за да си ги търси. Родителите на Бойко са необразовани, нямат и работа. Единствените им доходи са от социални помощи.

Лошото е, че това далеч не е единственият такъв случай и че се налага да се намесват медиите, за да решат лесно разрешими по същество проблеми.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»