Стойчо Кацаров: Линейки няма заради лоша организация

Повечето от проблемите са решими, не е въпрос на пари
blitzСкандалът с отказа на "Спешна помощ" да изпрати линейка за борещия се с тежко онкологично заболяване актьор Венцислав Кисьов, предизвика тежък дебат в сутрешния блок на Нова телевизия. Сигналът до 112 е бил изпратен от съпругата му Калина в 16.31 часа, а в 21 е получено обратно обаждане, че линейка няма да бъде изпратена, тъй като такава няма. В основата на проблема е лошата организация, а не толкова липсата на средства, категоричен е Кацаров. Повечето от тези проблеми са решими и са въпрос на организация, смята медикът.
„В продължение на две години хората, които работим в Спешната помощ в страната се опитваме да обърнем внимание, че нещо не е наред, че куца организацията, независимо, че се пишат непрекъснато концепции”, каза на свой ред Десислава Кателиева, председател на Асоциацията на работещите в Спешната помощ.

„Нещата не вървят, организацията далече не е тази, която трябва да бъде, а хората напускат масово, защото не са мотивирани да останат. Те са жертви на ситуацията - работят при високи нива на стрес, в хаос, агресия, липса на перспективи и ниско заплащане”, обясни Кателиева. Тя припомни, че средната заплата в Спешната помощ е 600 лева.
Агенция БЛИЦ

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»