Beyondsilos – първите 4 потребители са включени

BS-participantПървите 4 потребители по програмата на Европейската комисия Beyondsilos за изграждане на модел на интегрирани здравни грижи, бяха включени през месец февруари. Всеки от тях е оборудван със смартфон, апарати за измерване на кръвно, пулс, температура на околната среда и двигателна активност, които по безжичен път предават информация до централната база данни. Предстои включване на нови 5 потребители през тази седмица, както и имплементиране на модул за лекарства.

Всеки от потребителите е снабден с паник бутон. Изграден е Call centre, който е на разположение на потребителите през по-голямата част от деня.
В средата на март в Брюксел ще се проведе годишна среща на всички участници, на която ще бъде обсъдено изпълнението на проекта през първата година, заедно с отговорния служител на Европейската комисия.
В проекта участват десет организации от 7 европейски държави. България се представлява от ЦЗПЗ и е единствената участничка от Централна и Източна Европа. Дейността на ЦЗПЗ се подпомага от МЦ Диваро, IT  компанията Саорса ООД и Института за семейна политика.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»