Началник на отделение в университетска болница с фалшива диплома

Полицията е разкрила, че Д-р Иван Вуцов, който работи като кардиолог и началник на отделение по инвазивна кардиология в университетската болница в Стара Загора, използва фалшиво свидетелство по специалността.
Служители на МУ в София са установили, че  дипломата му по кардиология е фалшива, когато Вуцов поискал да му издадат сертификат за поставяне на пейсмейкъри. Оказало се, че д-р Вуцов е използвал номера на дубликат на свидетелството си за специализация по "вътрешни болести“, за да изработи фалшивия документ.
Университетската болница в Стара Загора е 100% държавна и според Концепцията за преструктуриране на болничната помощ се нарича високотехнологична евроболница. МЗ е присъдило на отделението, ръководено от д-р Вуцов най-високото III  ниво на компетентност.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»