9-годишно дете остана без животоподдържащо лекарство заради кражба

9-годишно дете остана без животоподдържащо лекарство заради кражба. Обирджиите задигнали хладилната чанта с медикаментите от семейната кола.

„Без него той не може да живее. Апелирам, ако някой го намери, да го върне", каза през сълзи Виктория Илиева, майка на малкия Симеон. По обед бащата паркира на столичната ул. Стефан Тошев. Има работа при свой приятел. Изпуска колата от поглед за 5 минути.

Минути след кражбата бащата подава сигнал на тел. 112. Според полицията централното заключване на колата е било заглушено. Така крадецът е взел лекарствата послед бял ден, на оживената улица, без да бъде забелязан от никого.

Детето страда от тежка форма на хемофилия А - заболяване, от което страдат 100 деца у нас. Изписаното днес лекарство трябва да поддържа живота на момчето в следващите 2 месеца. Медикаментът е индивидуален и не може да се ползва от други пациенти, нито да бъде препродаден.

Майката на момчето се свързва със сметосъбиращите фирми, ако някой от техните служители открие зелена хладилна чанта. Медикаментът няма откъде да бъде закупен, няма как да се извърши и втора доставка в кратък срок.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»