Реекспортът на лекарства расте

drugs15 на сто от медикаментите в Германия са доставени от България и Румъния, сочи ново изследване на лекарствения пазар в Европа. Според д-р Кунчо Трифонов - представител на Световна маркетингова агенция, продуктите се изкупуват от случайни лица, препакетират се някъде и после се представят за чиста легална стока, докато у нас пациенти с трансплантации, с онкологични и редки заболявания остават без лечение.
Очаква се до края на годината проблемът ще се изостри и за много българи липсата на лекарства ще има фатален изход. По данни на Министерство на здравеопазването процесът на паралелен износ ескалира и цели групи медикаменти изчезват до 10-то число на месеца.
От 400 регистрирани у нас търговци на лекарства, едва 4-5 фирми обслужват вътрешния пазар. Останалите се занимават с препродажба и паралелен износ.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»