Beyond Silos отблизо

За да ви запознаем отблизо с проекта Beyond Silos, решихме да зададем няколко въпроса на оператора в Кол центъра - Елена Дягилева, човекът който най-активно комуникира Logo BeyondSilosс участниците.

 Обаждат ли се редовно потребителите на Beyond Silos?

Около 15 души се обаждат всеки ден. Останалите 2 – 3 пъти седмично, но има и трима човека, които избягват да се обаждат, защото твърдят, че не обичат да разговарят по телефона и това ги притеснява. Важното в случая е, че всички са стриктни и всеки ден си измерват кръвното налягане поне по един път.

 

От какви проблеми в здравословното състояние най-често се оплакват потребителите?

Потребителите не прекаляват с оплакванията, но все пак когато го правят най-често е от главоболие или високо кръвно налягане. От друга страна голяма част от тях са трудноподвижни и те се оплакват предимно от от болки в краката.

Как се справят с услугата?

Нека не забравяме, че става въпрос за възрастни хора над 65 години, повечето от които не са разполагали със смартфон, ето защо отначало им е трудно, но всички полагат необходимото старание и постоянство, за да свикнат. Когато влезнат в час, започват да използват и приложението „Viber” като по този начин комуникират лесно и безплатно със своите близки и роднини.

На какви странични теми обичат да разговарят потребителите?

Както вече споменах има няколко човека, които не обичат да говорят, но за останалите е удоволствие да говорят за младините си, други обичат да си спомнят за пътешествия, има и такива, които споделят какви книги обичат да четат, кои и защо са любимите им автори и др. Различно е, но все пак те живеят сами и за тях всеки социален контакт е важен и им харесва да говорят надълго.

Случвало ли се е на някого да използва паник бутона, за да сигнализира за тежко състояние?

Случвало се е, но само по грешка. До сега никой не го е използвал в състояние на релна заплаха за живота и здравето.

Какво е общото мнение на потребителите за услугата?

Потребителите са доволни, защото има кой да следи здравословното им състояние и по този начин се чувстват по-спокойни. Повишава се качеството на социалния им живот тъй като имат възможност всеки ден да се свързват с Кол центъра, посещават ги социални работници, и освен, че имат безплатен интернет и Viber те разполагат и с включени безплатни минути за разговори и винаги могат да си поговорят с някого.

Тази публикация произтича от проект Beyond Silos, който е съфинансиран от Европейската комисия в рамките на Програма за подкрепа на политиката в областта на ИКТ от Рамковата програма за конкурентноспособност и иновации със споразумение за безвъзмездна помощ No 621069.

www.beyondsilos.eu

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»