BeyondSilos от друга гледна точка

Представяме ви BeyondSilos през очите на Елена и Яна - дамите, които вземат най-активно участие в социалната дейност на проекта, като обучение Logo BeyondSilosна новите потребители, редовно посещение по домовете на потребителите, консултации с потребителите по здравни и "други" въпроси.

 

Как се справят с техниката потребителите на BeyondSilos?

Е: Всичко е строго индивидуално,хората са различни, всеки реагира на новостите по различен начин. Едни по-бързо, други по-бавно, но това е съвсем обяснимо, защото хората са индивидуалности, не може всички да са еднакви.

Я: Някои си водят записки и са страшно изпълнителни и искат да изпълняват всичко стриктно. Има случаи, разбира се, в които се страхуват от

новата техника, плашат се от промените, защото са свикнали с един стереотип, но все пак това са възрастни хора и е нормално. Обучението понякога е предизвикателствоза нас, но ние прилагаме индивидуален подход към всеки потребител и положителното е, че в един момент всички свикват и им харесва. Дори започват да използват интернет активно.

Кое е нещото, което харесва на потребителите на BeyondSilos най-много?

Е: Техниката, която използват потребителите, включени в проекта е нова, модерна и качествена, но не е това нещото, което ги впечатлява и привлича, толкова, колкото личния контакт. Новите социални контакти, които имат в наше лице и в лицето на оператора на „Кол Центъра“, допълнителното внимание, което получават, както и възможността да контактуват с близките си безплатно по телефона с включените безплатни минути и чрез „Вайбър“ е това, което ги прави наистина доволни.

Я: За тях определено е важно, че имат човек на среща, на когото могат да се обадят, да се посъветват, да споделят (понякога не само здравословен) проблем и да получат разбиране и помощ за решаване на проблема.

Какво е вашето мнение за проекта?

Е: Проектът е много добър. Мисля, че си заслужава да се доразвива и все повече потребители да използват този вид телемедицина. Определено смятам, че подобрява качеството на живот, особено на тези самотни възрастни хора, които са лишени от социални контакти и допълнителни грижи.

Я: Много полезен проект. Пак ще кажа, че фактът, че един самотен човек знае, че има кой да следи за здравословното му състояние ежедневно и  че има на кого да разчита за здравен съвет и допълнително внимание е доста успокояващо и положително не само за самия човек, но и за близките му.

Един допълнителен въпрос. Кое е нещото, което най-силно впечатлява в съвременната техника?

Е: Запознаването им с Гугъл. За тях това е страхотно предизвикателство. Има човек, който е с паркинсон, който е страшно любознателен и интелигентен, но той беше доста впечатлен и изненадан, че може да открие почти всяка информация, която го интересува в Гугъл. За него това е като „прозорец към света“. Другото нещо, което го впечатли е, че понеже болестта му не позволява да борави успешно като другите с дребните клавиши на телефона е, че може да използва гласово набиране и да търси информация и да набира текст.

www.beyondsilos.eu

Тази публикация произтича от проект Beyond Silos, който е съфинансиран от Европейската комисия в рамките на Програма за подкрепа на политиката в областта на ИКТ от Рамковата програма за конкурентноспособност и иновации със споразумение за безвъзмездна помощ No 621069.

www.beyondsilos.eu

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»