Георги Богатинов за BeyondSilos

CaptureДнес ще ви запознаем с един от участниците в BeyondSilos – г-н Богатинов. Неговата страст е музиката, завършил е музикална администрация и дълги години се е занимавал с тази дейност. От 7 години обаче Георги има възможност да се наслаждава на класическата музика, единствено от вкъщи. Вследствие на болестта му той остава неподвижен и през тези седем години няма възможност да прекарва времето си на друго място, освен в жилилището си.

Няма как да се придвижи до друга точка, поради липсата на подходяща рампа в кооперацията, където се намира апартаментът му. Има дъщеря, с която се виждат рядкко, но за щастие е обграден с верни приятели, които го посещават редовно и се грижат за него по един или друг начин. Георги използва и услугите на социални грижи, от които е много доволен.
В проекта, BeyondSilos, Георги е включен от 3 месеца. Според него цялостният замисъл е много добър, и че замисълът на проекта дава сигурност, на хората, които са включени (в случая възрастни, самотни хора над 65 годишна възраст). Като недостатък отчита факта, че продължителността му е кратка – неговата препоръка е, че за да даде реален резултат и полза би трябвало да продължи поне 2 години. Георги, намира проекта за обществено значим и отчита като най-ползотворен социалния аспект. Най-вече това, че освен да следи за здравословното ти състояние, има някой, който да разговаря с теб всеки ден, за да разбере как се чувстваш. „Това е много важно за много хора, за мен не е съвсем така, но има хора, за които, ако ги попиташ „жив ли си“ е много“ – споделя той. Не без значение според него е и, че участниците могат да контактуват и с техни близки, посредством включените безплатни минути и интернет.
Благодарен е, затова, че е включен в проекта и има кой да следи за състоянието му както и затова, че всяка сутрин има контакт с човек, който се интересува от него. За него е важно, че има контрол върху състоянието му. Чувства се по-сигурен и уверен и не толкова самотен. 

BeyondSilos - всеки има право на грижа.

www.beyondsilos.eu

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»