Пирогов поиска специално отношение

На пресконференция, Изпълнителният директор на Пирогов, поиска от властите да се осигури специално отношение за болницата – да st.milanovне ѝ се налагат лимити на приходите от НЗОК, да не се налагат лимити на легла и да се ѝ плаща авансово за случаите, отчетени като спешни и непреминали през стационара пациенти. Проф. Миланов обоснова искането си за превилигировано спрямо другите болници отношение, с това, че болницата приема много пациенти, повечето от които спешни и поне половината здравно неосигурени.

Проф. Миланов обвини за ситуацията Столичната РЗОК, която му предоставила типов договор с орязани легла и намален лимит на парите, а също така и членовете на Надзорния съвет на НЗОК, чиито Председател — зам. финансовия министър Кирил Ананиев, нарече «чантаджия, който не разбира стойността на това, което Пирогов прави.»
Директорът на Пирогов сподели, че подозира провокация към здравната реформа и призова министър Москов да установи «#Кой нагнетява изкуствено напрежение в здравната система.»
В отговор от НЗОК съобщиха, че са превели авансово парите на Пирогов, но Проф. Миланов каза, че това не е вярно и пари в болницата до този момент не са постъпвали.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»