Все повече чужденци учат медицина в България

medicinaРасте броят на чужденците, които предпочитат да учат медицина в България. През 2016 г. в МУ София, първокурсниците чужденци са 600.
МУ - Плевен, има рекорден брой чужденци за университета - 250 студенти от 36 държави, които учат на английски. Най-много са първокурсниците от Великобритания - 90. От Индия са 48, Германия праща 19, Испания 12, а Нигерия - 9. В МУ - Пловдив, освен англичани в I курс са се записали младежи от Япония, Австралия и Нова Зеландия.
Най-голям е броят на чужденците във МУ Варна. Там 500 германци учат за лекари, съобщава 24 часа. Освен тях там медицина следват и 135 британци. В Медицинския университет във Варна от 40 г. идват чужденци. "От общо 4500 студенти 1200 са чуждестранни. Най-много са от Германия и Великобритания, след тях са скандинавските страни. Има от Гърция, Кипър, Испания, Япония, Канада, САЩ, Бразилия, Египет, Индия, Ямайка", по думите на Светлана Грънчарова, шеф на учебния отдел.
Чуждестранните студенти избират да учат в Медицинския университет във Варна по изпитаната схема, основана на мнения от познати и приятели. Те са убедени, че университетът им предлага модерно обучение, а дипломите се признават в цял свят.
Според ръководството на учебното заведение чуждестранните студенти намирали пълна социална, културна и спортна интеграция.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»