Ямайски спринтьор, заразен със Зика ще бяга в Рио

sprintiorЯмайският спринтьор Кемар Бейли-Коул призна пред ямайския “Джамейка Глийнър“, че е заразен с вируса Зика. Това обаче няма да спре, златния медалист от опита му да заслужи мястото си на олимпийските игри и да представлява Ямайка в квалификациите, където негови конкуренти са Юсеин Болт, Асафа Пауъл, Йохан Блейк за място в Рио.
24-годишният атлет разказва, че е разбрал за състоянието си, след като

приятелката му е намерила подута буца на врата му.
„Не знаех, че имах вируса и тренирах с него вече три дни. Изпитвах болки в гърба и мускулите, но мислех, че това се дължи на тежките ми тренировки”, казва Коул. Той признава, че има обрив и болки в очите, но в неговия случай липсва типичната за заболяването отпадналост.
Само в последния месец много други спортисти се отказаха от участие в олимпийските игри в Рио де Жанейро, заради опасения за здравето си. Един от тях е популярният голфър Рори Макилрой.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»