Лондонските лекари подкрепят чуждестранните си колеги

mediciМедиците  в Националната здравна служба (НЗС) във Великобритания, споделят снимки, показващи точно откъде идват техните лекари, медицински сестри и друг медицински персонал в знак на съпричастност и уважение към чуждестранните си колеги.
Европейците, работещи в британските болници са изправени пред несигурно бъдеще след референдума Brexit, където страната

гласува да напусне Европейския съюз.
От 1,2 милиоана работници в Националната здравна служба, около 55 000 са граждани на други страни от ЕС, сочи доклад на НЗС от септември 2015.
Снимка, озаглавена #LoveOurEUStaff, на която са изобразени реализирани млади лекари от Испания, Германия и Гърция обикаля социалните мрежи и вече е споделяна над 17 000 пише „Дейли Мейл“.
От друга страна, председателят на БЛС, д-р Венцислав Грозев споделя пред RedMediа, че 30% от ръководния персонал в клиниките на Великобритания, заети от чужденци са българи – при това специалисти.

Маркирана като лекари

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»