Отново липсва лекарство за онкоболни

lekarstvoЗа липсата на лекарство за лечение на онкоболни - „Оксалиплатин“ сигнализират близките на пациенти. Те отнесли въпроса до Министерството на здравеопазването, откъдето им обяснили, че нищо не могат да направят, тъй като вината за липсата на лекарството е на дистрибутора.

От НЗОК твърдят, че препаратът е наличен единствено в частна

пловдивска болница, където досега няма отказ за лечение, съобщава Dariknews.
Препаратът „Оксалиплатин“ се прилага в химиотерапията при туморни заболявания с различен произход, но предимно на пациенти с рак на дебелото черво и яйчниците.
От началото на годината това е третият медикамент, чиито доставки са проблемни, посoчват потърпевши. Преди около 20 дни в нашия офис също постъпи сигнал за липсата на 5-fluorouracil, който отново се ползва в химиотерапията за лечение на рак на гърдата, на дебелото черво, на стомаха, на панкреаса, на главата и шията и някои типове рак на кожата.

Маркирана като лекарства онкология

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»