Над 82 000 медици протестират, заради ниските заплати в Румъния

protestЛекари от румънските болници днес започнват безсрочна обща стачка с искания за по-добро заплащане и по-добри условия на работа, съобщи bTV, цитирайки агагенция „Аджерпрес“.
По данни на федерацията на здравните работници "Санитас", която организира протеста, в стачката участват над 82 хиляди лекари и здравни работници в цялата страна. На работните си места остават една трета от персонала, за да продължат да оказват неотложна медицинска помощ, по думи на председателят на федерацията Мариус Сепи.
"Санитас" представлява интересите на около 100 хиляди здравни работници в Румъния. Те протестират срещу ниските си заплати и недобрите условия на работа. Преговорите с правителството до момента не са дали резултати.
Сепи уточнява, че ако исканията на протестиращите не бъдат приети на пленарно заседание на парламента утре, стачкуващите ще започнат протести пред законодателния орган. Днешната стачка е последният етап от различни акции на протеста на "Санитас", които се провеждат от септември пред министерствата на труда, на финансите и на здравеопазването.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»