Прокуратурата започва проверки в КОЦ Пловдив

prokuraturaРайонна прокуратура - Пловдив започва проверки в Комплексния онкологичен център в града. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, предаде БНТ.

Прокуратурата се самосезирала по материали в медиите, които съобщават за незаконни медицински практики там - сгрешени диагнози, ненужни операции на пациенти. 

Проверката е по член от Наказателния кодекс - за причиняване на тежка или средна телесна повреда другиму поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Следва  в най-кратки срокове да бъдат изискани данните от медицинския одит, извършен от Министерството на здравеопазването, всички материали от излъчени телевизионни предавания и публикации в медии за пострадали лица, както и са планирани други действия с цел събиране на възможния обем от данни, уточниха от прокуратурата.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»