Протест пред МЗ поради провалени трансплантации на българи в чужбина

mzАсоциация "Пулмонална хипертония" организира граждански протест в четвъртък от 10:00 часа, пред сградата на Министерство на здравеопазването. Причината е забавянето на процедурата за изпращане за лечение в чужбина на български пациенти, сред които са и двама млади мъже, нуждаещи се от животоспасяваща белодробна трансплантация.
Ръководството на единствената болница в Европа, където се извършват белодробни трансплантации на българи, е принудено да преустанови понататъшни прегледи и прием на наши сънародници, поради неадекватното поведение на Министерство на здравеопазването за осигуряване на предварително предложената сума за тази операция, посочват от Асоциация "Пулмонална хипертония".
Организаторите декларират, че зад предстоящия протест не стои нито една политическа партия и че в него не бива да се търси преднамерена връзка с предстоящия втори тур на президентските избори.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»