Лекари от Пловдив на протест в защита на директора

Лекарите от Многопрофилна болница за активно лечение "Свети Мина" в Пловдив излизат днес на протест пред сградата на Общинския съвет в града, минасъобщава Интернет сайта plovdivlive.com. Медиците протестират срещу намерението на Община Пловдив да смени директора на болницата д-р Галина Карауланова и да го слее с МБАЛ "Свети Панталеймон". МБАЛ "Свети Мина" и в тежко финансово положение, с дългове за близо 2 милиона лева, бавят се заплатите на персонала.

Дълговете, обаче не са натрупани от сегашното ръководство, а от предишните двама директори, на които никой не е потърсил отговорност поне до този момент.  
Мнозина подозират, че болницата умишлено е била водена към фалит, заради прекрасната сграда, намираща се на ключово място в града под тепетата. След назначаването на д-р Карауланова, част от дълговете са покрити и медиците започват да получават редовно заплатите си, изготвена е оздравителна програма. Вместо, обаче да подкрепи програмата, Община Пловдив решава да слее болница с болница Св. Пантелеймон, което се възприема от персонала, като заобиколен начин да се смени директора.

Маркирана като лекари протест

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»