Нова здравна реформа е сред приоритетите на Тръмп

trumpОтмяната на здравната реформа на американския президент Барак Обама ще е основен приоритет в дневния ред на новия Конгрес на САЩ. Това заяви Мич Макконъл – лидер на републиканското мнозинство в Сената, горната камара на законодателния орган. Републиканската партия на новоизбрания президент Доналд Тръмп си осигури мнозинство в Конгреса.


Очаква се усилията му да бъдат насочени към следните 7 промени:
1. Отмяна на досегашния Obamacare. Според Тръмп никой не бива да се застрахова, освен ако не е по собствено желание.
2. Промяна на съществуващото правило, което потиска продажбата на здравни застраховки в друг щат.
3. Даване на възможност хората да приспадат пълната сума на застрахователните си премии в данъчните декларации за настоящата година. Според Тръм не е редно единствено компаниите да имат такава привилегия. Освен това Тръмп настоява да се преразгледат параметрите на Medicaid, за да е сигурно, че всеки, който се нуждае от здравна помощ, ще може да я има.
4. Позволяване на гражданите да ползват здравни спестовни сметки. Вноските в тези здравни спестовни сметки следва да бъдат освободени от данък и трябва да бъде позволено да се натрупват както и да станат част от наследството на индивида с възможност да бъдат предадени на наследниците. Предвижда се също средствата да могат да се използват от всеки член на семейството, без санкции.
5. Изискване прозрачност на цените от всички доставчици на здравни услуги, особено лекари и здравни организации като клиники и болници. Според Тръмп лицата трябва да имат възможност да намерят най-добрите цени на здравните услуги.
6. Прекратяване централизираното управление на Medicaid в отделните щати. Според Тръмп подобна децентрализация би помогнала да се намалят злоупотребите и да се повиши контрола над обществените средства за здраве.
7. Премахване на пречките за влизане в свободните пазари на доставчиците на лекарства, които предлагат безопасни, надежди и по-евтини продукти. Тръмп е на мнение, че внасянето на безопасни и надеждни лекарства от чужбина ще донесе повече възможности за потребителите.
Дали това ще се превърне в реалност, зависи отново от способността Белият дом да събере зад инициативата 60 от 100-те сенатори.

 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»