Обмислят премахване на пръстовия отпечатък в болниците

erainov„Премахването на пръстовия идентификатор (снемане на пръстови отпечатъци) като метод за регистрация в болниците се обмисля. По темата предстоят разговори“. Това информира депутатът от БСП д-р Емил Райнов след извънредно заседание на парламентарната Комисия по здравеопазване, на което беше приет на първо четене бюджетът на Здравната каса за догодина. Емил Райнов смята още, че новата система за вход в болниците е „едно пълно безумие, което превръща  априори всеки в престъпник и всяка болница априори е бандит“.
Междувременно управителят на здравната каса д-р Глинка Комитов коментира, че премахването на пръстовия идентификатор няма да върне на касата парите, похарчени за внедряването му като система.
Комитов обаче допълни, че ако бъдещият ресорен министър намери начин да прекрати действието на новата регистрационна система, то касата ще бъде длъжна да го изпълни.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»