Смениха управителя на МБАЛ "Св. Мина". Медиците заплашиха със стачка!

MinaДнес се проведе дебатът по т. 13 на дневния ред на редовно заседание на община Пловдив, по която се обсъди смяната на директора на МБАЛ „Свети Мина“ Пловдив. По време на разгорещения дебат по точката, не просто е сменен директорът д-р Галина Карауланова, но е взето решение за вливане активите на МБАЛ „Св. Мина” в МБАЛ „Свети Панталеймон“. 
От страна на МБАЛ „Свети Мина“ се е изказал управителят, д-р Галина Карауланова, която не е съгласна с водената политика за развитието

на общинското здравеопазване и апелира за самостоятелно съществуване на лечебното заведение, което управлява. Д-р Карауланова е поискала да остане управител до провеждане на нов конкурс. В подкрепа на лечебното заведние са се изказали още - главният счетоводител, д-р Цветан Деведжиев - началник на кардиологичното отделение и д-р Димитрия Милушева началник на детско отделение, съобщи кореспондент на ЦЗПЗ.
МБАЛ „Свети Мина“ е получила подкрепа от общинския съвет в лицето на д-р Лилия Учкунова, Божидар Здравков и Пепа Деведжиева.

Своето мнение са споделили и ресорният заместник кмет Розалин Петков, който е и вносител на предложеннието както и други общински съветници. Д-р Петко Недев, управител на МБАЛ "Свети Панталеймон" също подкрепя сливането на двете лечебни заведения.
За временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ „Св. Мина” е избран др. Странджев с 33 гласа за. Д-р Странджев, преди това беше беше  ликвидатор на Белодробна болница и получаваше месеци наред 1500 лева заплата, съобщава в-к марица. Д-р Галина Карауланова беше освободена с гласовете на 33 съветници, след двучасов драматичен дебат.
"Работата е нагласена", ядосано обобщиха лекарите, които дойдоха да бранят шефката на Първа градска болница.
В залата цареше суматоха и се оказа, че при избора на временния управител , съветниците дори не са разбрали как е малкото му име. "Не знам, свикнал съм да се обръщам към лекарите с "доктор", вдигна рамене Веселин Маневски от ГЕРБ, който предложи д-р Странджев за шеф." Май е Генадий", допълни той.
Малкото име на докторът не знаеше и председателят на ОбС Савина Петкова(РБ), но тя публично оповести, че е гласувала против смяната на д-р Карауланова. "Ще стачкуваме" , заканиха се медиците

Маркирана като болници

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»