Пожар горя в санданската болница

pojarnaПожар напълно унищожи скъпоструваща апаратура в ангиографската лаборатория на санданската болница "Св. Врач". Няма пострадали хора.

Сигнал за пожара е подаден към 12.30 часа. Въпреки че лабораторията е в отделна сграда, пристроена към едно от болничните тела, гъстият дим е принудил лекарите и сестрите да напуснат района. Не се е наложила евакуация на пациенти.

За около 20 минути огънят е бил загасен от екипи на служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Най-вероятната причина е късо съединение в недобре изолиран кабел, каза за "Хоризонт" областният директор на пожарната служба Георги Пармаков.

В лабораторията се извършваха високоспециализирани инвазивни и съдови изследвания и процедури, включително коронарографии, имплантиране на стентове и вътресъдови протези.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»