Работна група от МОН готви промени в Наредба №4 на МЗ

teachersРаботна група от представители на Министерството на образованието и науката, на социалните партньори в областта на средното образование и на Министерството на здравеопазването ще подготви изменения и допълнения в Наредба №4 на МЗ. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на образованието и науката (МОН). Целта е да се прецизират текстовете, свързани с установяване на заболяванията, които застрашават здравето и живота на децата и учениците. До това решение са стигнали членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование след обсъждане с представители на МЗ, в отговор на недоволството сред учителското съсловие.

Същата Наредба №4 на Министерството на здравеопазването от 24 октомври 2016 г. беше обнародвана в Държавен вестник преди по-малко от 2 месеца. Тогава учителите реагираха остро на наложените им психотестове.

Новият проект трябва да бъде готов до края на декември, за да бъде приет от МОН, работодателите и синдикатите в системата на предучилищното и училищно образование.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»