Закриха временно Отделението по урология в столичната Първа многопрофилна болница

burgasЗакриха временно Отделението по урология в столичната Първа многопрофилна болница. Пред Дарик завеждащият отделението д-р Стоян Георгиев обяви, че ликвидирането на повереното му звено се е случило за четири часа без обяснение. Той допълни, че това е първото камъче от задаващата се лавина в здравеопазването.

"Това е началото на лавината. Всичко се крепи на магия в градското здравеопазване Най-некомпетентните хора, които отговарят за здравеопазването, са в общината, и най-безотговорните. Те подвеждат и ръководството, и Йорданка Фандъкова, и т.н.", обясни той.

От общината обаче заявиха, че отделението е останало без кадри и това е причината да бъде закрито. Предложението за закриването не било взето от общината, а от директора на болницата д-р Цветомир Димитров.

Самият той потвърди, че дейността в отделението е временно преустановена, а основната причина това да се случи, е, че заради управлението на д-р Стоян Георгиев, въпросната структура е останала без кадри и не е имало кой да продължи да работи в нея.

"Отделението остана с един специалист в момента и затова временно е преустановена дейността му. Защото не може да работи, не може да изпълнява график това отделение. По натам като се намерят специалисти, ще бъде разкрито", обясни д-р Димитров.

Според д-р Димитров драмата на подчинения му д-р Георгиев е лична и когато се намерят лекари, отделението отново ще отвори врати.

Източник: Дарик

Маркирана като болници

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»