НЗОК ще плати на аптеките

На спешна среща, проведена днес в Министерство на здравеопазването, на която присъстваха министър д-р Петър Москов и зам.-министърът и председател на Надзорния съвет на НЗОК д-р Ваньо Шарков, p.moskovподуправителят на НЗОК Иванка Кръстева и председателят на БФС проф. Илко Гетов, беше намерено решение на проблема с дължимите от НЗОК плащания за периода 01-15 ноември 2016 г., поставен от Българския фармацевтичен съюз по-рано днес.


След срещата стана ясно, че до края на тази година ще бъде платена част от дължимата сума от НЗОК на аптеките. По-късно днес на свое извънредно заседание Надзорният съвет на НЗОК, в кабинета на д-р Шарков, потвърди решението.
Това ще позволи безпроблемното и непрекъснато снабдяване на аптеките, работещи с НЗОК, както и ще гарантира достъпа на пациентите до необходимите им лекарствени продукти.

Маркирана като аптеки НЗОК

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»