24 хиляди души може да останат без болница

pirdop protestЖителите на Пирдоп излизат на протест заради опасността да бъде закрита болницата в града, която обслужва седем общини и 24 хил. души, разказва екип на предаването „Здравей, България“ по NOVA.
Болницата е натрупала доста задължения, които са на стойност над 3 млн. лв.
Представено е, че тя не отговаря на медицинските стандарти. Част от персонала е принуден да излезе в болничен и отпуск.

„Към днешна дата община Пирдоп не е в състояние да отпусне нито един лев, защото тя е в по-лошо финансово състояние, отколкото болницата. Варианти се търсят и не сме спирали да ги търсим. Държавата за пореден път абдикира от общинското здравеопазване”, заяви кметът на Пирдоп Ангел Геров.
Той уточни, че в момента се водят разговори с трите големи предприятия, които имат желание да помогнат на болницата.
Каква ще е съдбата ѝ – тепърва ще стане ясно.

"От 2002 година работя в болницата, от тогава се затъва. Последните 2 години трудно вървят нещата. Не мога да отида навънка, болницата е нужна", разплака се болничен служител. Жената разказа своята емоционална връзка с екипа на тази лечебница, в която работи са спасили майка й.

"Вътрешно и Детско отделение работят в пълен капацитет. В частната клиника не се оперират ни кървящи, ни хернии и апендицити", заяви друг протестиращ представител на болницата.
Според протестиращите една от вероятните причини за затварянето е частната клиника, която оперира в базата на болницата. Директорът обаче отрече това и заяви, че основната причина са финансовите проблеми, които са от години назад.

Маркирана като болници

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»