Касата спряла парите и за дентална дейност

НЗОК няма да изплати преди Нова година дейността на зъболекарите за месец ноември. На запитванията кога ще се плати, от районните каси са съобщили, dentistче е взето решение парите за месец ноември да бъдат изплатени в края на януари. Защо е взето такова решение и кой го е взел не е известно. Разпореждането е дошло „отгоре”.
Според чл. 117 от „Националния рамков договор за денталните дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския зъболекарски съюз за 2016 г.”, дейностите се заплащат до 30 число на месеца, следващ отчетния. Дейността за месец ноември трябва да бъде платена най-късно до 30 декември, който в случая е утрешния ден. Практиката през предишни години е била специално през месец декември парите да се превеждат дори по-рано, заради празниците.
Както и с парите за болниците, от публикуваните на сайта на НЗОК решения на Надзорния съвет на касата, не може да се разбере кога точно е взето решението да не се плати. Запитахме някои от членовете на надзорния съвет на касата, но те не можаха да си спомнят да са обсъждали този въпрос.
Все пак 30 декември е утре. Има време Надзорния съвет да се събере в кабинет на д-р Шарков и да реши да плати на зъболекарите. А дано! 

Маркирана като зъболекари НЗОК

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»