БЛС Пловдив: Касата да плаща консумативите при операции на окноболните

На свое заседание от 16.01.2017г Управителният съвет на РК на  БЛС – Пловдив прие  следното свое решение, което предлага и на борда по „Ортопедия и G.krastev - credowebтравматология”  и   на НЗОК, а именно:  „Онкологично болните пациенти на които се налагат  ортопедични операции с консумативи да бъдат поети от НЗОК, както медикаментите им до момента”.
Лекарите мотивират искането си с това, че необходимите за операциите консумативи са не по-малко важни за пациентите с онкологични заболявания от лекарствата. Много от пациентите са затруднени да ги плащат, което може да компрометира лечението им.  Едно такова решение ще спомогне за повишаване на качеството на лечението и постигане на по-добри резултати. Ще се подобри и достъпа на пациенти и ще се гарантира своевременното извършване на операциите.
Председателят на БЛС Пловдив – Д-р Георги Кръстев настоява въпросът да бъде обсъден на преговорите за нов НРД още тази година.
Маркирана като БЛС медицински изделия

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»