Над 4000 души чакат за лечение

w.lists"Над 4000 души са в листата за чакащи за лечение", заяви Таня Андреева по bTV. Според бившият здравен министър, ако трябва приоритетно да се обслужват само спешните случаи, трябва да сложим край на цялото здравеопазване.

„И до момента имаше т.нар. планови операции и прием, сега имаме листа на чакащи, защото няма финансиране”, добави Андреева. Нейното мнение е, че или трябва да се вдигнат цените на здравните вноски на гражданите, или да се намери допълнително финансиране, за да се разреши този проблем. „Само д-р Илко Семерджиев знае как трябва да приключи реформата в здравеопазването”, смята Андреева.

По думите й той е започнал реформата и той ще се опита да я довърши. „Светът и големите реформи са за смелите. Ако в тези месеци той докаже, че това е правилният път и положи основите на промяната, без съмнение всеки следващ министър би го продължил”, допълни Андреева.

Относно твърденията на бившия здравен министър Петър Москов, че системата за пръстова идентификация в болниците е спестила много пари на държавата, Андреева каза, че дълбоко се съмнява в това.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»