Комитов уволни Кръстева

Управителят на НЗОК е подписал заповед за уволнение на своята заместничка Иванка Кръстева. Уволнението не неочаквано, защото Кръстева зае поста под i.krastevaсилния натиск на бившия здравен министър Москов и след оставката на Правителстрвото тя остана без протекции. Преди това Кръстева бе в състава на политическия кабинет на министъра, като негов съветник.
Името на Иванка Кръстева нашумя в медиите по няколко случая. Тя е сестра на бившия Градски прокурор на София Христо Динев и мнозина отдаваха възхода ѝ във властта именно с тази родствена връзка. Динев, обаче беше уволнен от поста преди една година.
Сайтът actualno.com свърза името на Иванка Кръстева със скандал в държавната  СБР-НК. Иванка Кръстева е била адвокат на прокуриста на лечебното заведение Плумелина Мичева и като съветник на министъра лично е съгласувала три протокола и една заповед, определящи пряко кой да управлява лечебното заведение. Самата Мичева е участвала в конкурс за поста по времето на служебното правителство на проф. Георги Близнашки, но е била отстранена от процедурата.
Сайтът Faktor.bg пък свърза името на Кръстева с внос на софтуер за Националната здравно-информационна система, като чрез него ще се обслужва управлението, включително и на шумно рекламираните от здравното министерство пръстови опечатъци. Турският софтуер, който трябва да бъде имплантиран в българската здравна система, е възложен за разработка преди време лично от президента Реджеб Ердоган на турската фирма TCHEALTH Bildi Teknolojileri A.S.
Наскоро гръмна скандал с клиника за красота, уличена в съмнителни практики в това число и свързани с една общинска болница. Само през последната година болницата имала 45% ръст на приходите от НЗОК. Неин адвокат се оказа вездесъщата Иванка Кръстева.
Очаква се на мястото на подуправител отново да бъде назначен, подалият оставка заради несъгласието си с Петър Москов – д-р Димитър Петров.
Маркирана като НЗОК

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»