УС на БЛС гласува ЗА НРД 2017

Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение с 10 гласа ЗА и един въздържал се да препоръча на Събора да подкрепи подписването на нов grozevНРД. В дискусията са отбелязани много въпроси, по които лекарите имат несъгласие, но в крайна сметка е надделяло становището, че за съсловието е по-изгодно да се подпише рамков договор и да се положи основата на спокойно сътрудничество.
Решението на Управителния съвет на БЛС няма задължителен характер. Съборът на БЛС, който е най-висшият му орган не е обвързан и може да реши да не се подписва НРД. Заседанието на събора е свикано за събота в София.
Днес след обяд, клаузите на новия НРД ще бъдат обсъдени и от Националния съвет на БЛС в който участват членовете на Управителния съвет и Председателите на регионалните колегии. Ако и националния съвет препоръча подписване на НРД, то почти сигурно съборът ще реши същото, предвид участието на регионалните колегии.
Маркирана като БЛС НРД

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»