Балтов регистриран, Кацаров напуснал

След изясняването на фактите и удостоверяването на всички документи, Агенцията вписа професор Балтов като изпълнителен директор на „Пирогов“.
baltovВъзникна съмнение, че Проф. Балтов няма документ аз квалификация по здравен мениджмънт. Оказа се, че той е получил такава квалификация преминавайки обучение, организирано от Министерството на здравеопазването, включващо хорариум от 240 учебни часа с придобити умения в областта на болничното управление и болничните информационни системи.
Междувременно, началникът на детската травматология на Пирогов, д-р Атанас Кацаров подаде оставка.  „Силово разхвърляте клиниката ни на 5 различни места, отдалечени максимално едно от друго. Смея да твърдя, че подобно безумие е изключително опасно за здравето на малките ни пациенти, нарушава работата ни до пълно безсилие да я вършим и то, когато идва пролетно-летния сезон, който за детската травматология е най-натоварен. По това време на годината през кабинета преминават над 7000 пострадали деца. Защо Вие и Вашите приятели не съобразихте , че имаме планирани операции в т.ч. на животозастрашаващи състояния?", пише във Фейсбук д-р Атанас Кацаров, който работи в "Пирогов" от 25 години.
Маркирана като лекари

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»