Дарение на Малтийския орден за българските болници

Вицепремиерът и министър на здравеопазването Илко Семерджиев се срещна днес с посланика на Малтийския орден в София Н.Пр. Камило Дзуколи и Notfalliegen Hirslanden Wädenswil 014 1благодари за направеното дарение на болнични легла, оборудване и консумативи, специализирани за нуждите на спешната помощ.
Мисията на Малтийския орден дари вчера 8 специални легла, болнични шкафчета, стерилизатори и друго помощно оборудване на най-голямата университетска спешна болница у нас "Н. И. Пирогов". Останалата част от помощта ще бъде разпределена от Министерството на здравеопазването до други болници в страната.
Леглата и консумативите са предоставени на Малтийския орден от частна клиника в Швейцария.
„Благодаря ви, че сте тук и сте съпричастни с нас. Хората се сближават, когато си подават ръка“, каза министър Илко Семерджиев.
Посланик Камило Дзуколи изрази надеждата си, че дарението ще улесни работата на специалистите и ще помогне на изпадналите в нужда пациенти. Той припомни девиза на Малтийския орден "Защита на вярата и грижа за болните" и пожела на министър Семерджиев успешен мандат за доброто на България.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»