Нов метод на радиохирургия приложиха в Панагюрище

Първата за страната ни радиохирургия с техника, синхронизирана с дихателните движения на пациентите – SBRT – 4D бе извършена от Д-р Захари Захариев и ekip Lachelechenieнеговият екип в отделението по лъчелечение към „МБАЛ - Уни Хоспитал“. Интервенцията е успешно направена с линеен ускорител „TrueBeam“ STX – последно поколение, на двама пациенти, страдащи от злокачествени заболявания с белодробни метастази.
Приложената техника се използва за първи път в България, а пациентите са понесли лечението изключително добре.
Отделението по Лъчелечение на „Уни Хоспитал“ разполага с последно поколение високоспециализирана апаратура за радиохирургия, която доказано спира растежа и унищожава туморните клетки и метастазите, а заради липсата ѝ в България до не отдавна десетки пациенти със злокачествени заболявания бяха принудени да търсят лечение в чужбина.
От този месец Онкологичният център на болница „Уни Хоспитал“, град Панагюрище рутинно прилага това свръхпрецизно и щадящо пациента лечение на онкологични заболявания.

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»