НСЧБ преизбра д-р Болтаджиев за Председател

Националното сдружение на частните болници проведе своето годишно отчетно изборно събрание. Членовете на сдружението приеха отчета за дейността и boltadjгодишния финансов отчет на сдружението. За Председател на сдружението единодушно бе избран Д-р Николай Болтаджиев – управител и собственик на болница Света Богородица в София. Д-р Болтаджиев зае поста за първи път преди една година, след оставката на тогавашния управител на Токуда д-р Дренски.
За членове на Управителния съвет бяха избрани от първия тур д-р Янков – собственик и управител на болница Сердика, д-р Мазнейков – собственик и управител на болница Света София, д-р Диманов – съсобственик и управител на болница Полимед, д-р Георгиева- съсобственик и управител на болница Свети Пантелеймон, Кр. Грудев- съсобственик и административен директор на болница Тримонциум, д-р Младенов – собственик и управител на болница Медикус алфа и д-р Милева – управител на болница Токуда. Л. Паланкалиева – председател на УС на болница Уни хоспитал попълни състава, след балотаж с д-р Лефтеров от болница Свети Иван Рилски. А. Марков – директор на Сити клиник и И. Колев – съсобственик на болница Тракия също бяха предложени, но оттеглиха кандидатурите си преди втория тур.
Националното сдружение на частните болници прие промени в устава. най-важните от тях са, че членските права могат да се упражняват само от законния представител или от съсобственик в болницата, който е изрично упълномощен за това.
След приключване на събранието, новото ръководство даде коктейл за членовете на сдружението.
Маркирана като болници НСЧБ

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»