Венецуела остана без лекарства

maduroПрезидентът на Венецуела Николас Мадуро е отправил към ООН призив за хуманитарна помощ заради дефицита на лекарствени средства в държавата. Искането му е рядко доказателство за отчаяната ситуация, в която страната му се намира, вследствие на икономическата криза,. "Поисках от ООН да орегулират целия проблем с лекарствата. ООН имат възможно най-добрите планове за възстановяване на продуктивността на фармацевтичната индустрия", каза в петък лидерът в реч, излъчена по националната телевизия. Той добави още, че е изискал среща с Джесика Файета - директорът за Латинска Америка па Програмата за развитие на ООН.
Венецуела страда вече четвъртата година от дълбока рецесия, а недостигът на храна и множество стоки от първа необходимост, включващи и лекарства, вече излиза от контрол. Според Венецуелската медицинска федерация, в момента болниците в страната разполагат със само 3% от общия брой лекарства и припаси, от които се нуждаят. Затова хората търсят отчаяно медикаменти на черния пазар или в чужбина, независимо от цената, която им се налага да платят.
Заради натрупани дългове и неплатени вноски, Венецуела загуби правото си на глас в ООН Венецуела има големи залежи и беше един от най-големите износители на петрол. Въпреки огормните приходи от петрол, страната беше докарана до банкрут след, като Уго Чавес установи комунистическа диктатура. Неговият последовател Николас Мадуро продължи със социалистическите експерименти, като дори ограничи достъпа до информация спирайки излъчванията на CNN на испански език.
Новината съобщи БГНЕС, цитирана от actualno.com
Маркирана като лекарства апаратура

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»