Преструктуриране и на пациентите

cash boxПиша ви по повод един случаи от 27.01.2018 година. Към 23:30 часа детето ми което е на седем години вдигна температура 40 градуса. Обадих се на телефон 112 от където казаха че това е спешен случаи и ме свързаха с някакъв телефон в спешното във Враца. От там ми казаха, че това е спешен случаи и да взимам детето да го карат горе при тях имат педиатър и ще направят каквото трябва. Не знам ако нямах кола как щях да закарам детето, но както и да е.

Като отидох, видях, че всички линейки си бяха там. След като ни записаха, ни казаха, че трябва да си платим прегледа защото това не е спешен случаи и директора на болницата така им бил казал. Аз каза че няма проблеми и ще платя само и само да се оправи детето. Чак след като се убедиха, че ще платя ни вкараха за преглед.
Не знам как може дете на 7 години с 40 градуса температура да не е спешен случаи и не знам как преди това по телефона ми казаха, че е спешен случаи и веднага да съм го бил закарал. Нима не плащам на тази държава всички данъци и такси и здравни осигуровки. Не знам как за тези които плащаме всичко на тази държава, трябва и прегледа да си плащаме и децата да си караме с личен автомобил. Докога ще продължава този геноцид срещу съвестните данъкоплатци?
Възмутен съм от държанието и действията на хората от спешен център Враца. Разберете ме правилно, не ми е за парите които съм дал но не е редно. По този начин ли се прави преструктуриране на МБАЛ Христо Ботев - като се взимат пари за преглед на здравно осигурени пациенти? Това вече е безобразие. Кой и кога ще вземе най накрая решение по този въпрос?
Писмото е получено на редкационната ни поща. Към написаното ще добавим следното:
Здравето на децата се ползва с особената закрила на закона. Също според закона, спешната помощ се финансира от държания бюджет и е безплатна за всички граждани. Министерството на здравеопазването заплаща на държавните и общински болници по методиката за субсидиране 20 лева за всеки пациент, който е бил прегледан в спешното приемно отделение и не е хоспитализиран.
Ако наистина директорът е наредил да се вземат пари от пациентите в Спешното приемно отделение, то това вероятно е съгласно утвърденият от министерството на здравеопазването план за преструктуриране на болницата. На 19 януари министър Ананиев каза пред здравната комисия на Парламента, че „Планът за преструктуриране на врачанската болница, както и този за болницата в Ловеч, е съобразен с потребностите на населението”. Това ли било?

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»