Ще има НРД

k.ananievТова заяви преди минути здравният министър Кирил Ананиев след проведената среща с премиера Борисов. Официалната церемония е насрочена за 17 часа в министерството на здравеопазването.
От съобщението на министър Ананиев се разбира, че параметрите на НРД остават такива, каквито са договорени. Засега не е ясно как ще бъде покрит дефицитът от 133 милиона лева, дължими към Европейски болници. Същият бе в основата на поредица от скандали и вкара в болница Управителя на НЗОК.

Само преди месец Борисов извади 100 милиона за полицаите, защо да не извади още 130 милиона и за пациентите. Язък, че лекарите не си поискаха и 123-те милиона неплатени на българските болници. Като нищо щяха да им обещаят и тях. Нейсе, следващият път.
Вече всички могат да се успокоят. Размерът на дефицитът е уточнен. Плочев вече знае на кого има право да пише писма и на кого не. Може да се дехоспитализира и да сложи подписа си под НРД-то.
От днес, нещата в здравната ни система ще потекат по мед и масло. Както беше до сега. За догодина обещаха нов модел.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»