Вход

Парите са важни, но не само

17-10-2017 Нашият коментар

Надзорният съвет на НЗОК, чрез своя говорител ни информира, че са разгледали на заседание проекта за бюджет на НЗОК за 2018 година. Надзорниците са приели спуснатите им от министерството на финансите числа, които сочат, че през следващата година...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 • Парите са важни, но не само
  БЛС
  Може бюджета да е малък, но ние от БЛС първи познахме какъв ще е! Цяла година мятахме боб и ето, познахме. Сега започваме да гадаем и за догодина.
   
 • ВАС окончателно отмени Националната здравна карта
  МЪКА, МЪКАААААА
  "Здравната карта трябваше да насочи вниманието на бизнеса", "След като МЗ посредством НЗОК финансира дейностите" Здравната карта е обект, а не субект, ЗА ДА НАСОЧВА КАВОТО И ДА БИЛО МЗ НИКОГА не е ...
   
 • В училище – всеки ден тестени закуски (видео)
  Баба
  Отново с тестени закуски,но в домашен вариант се хранят децата и учениците и в почивните дни!За бабите е чест да задоволят децата си с предпочитаната храна,осъзнавай ки,че е нездравословна! Проблемът според ...
   
 • ВАС окончателно отмени Националната здравна карта
  ВГ
  И ако това е държава !!! След като държавните институции си отричат решенията, как да повярваш че ще прогресираме като Нация. Здравната карта трябваше да насочи вниманието на бизнеса към необходимостта ...
   
 • Москов се завърна
  dok
  da vi kaja tozi pat e prav. farjavata dava 4 miliarda,no te ne otivat kadeto teiabva
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Ето защо жалба срещу…

Министърът на здравеопазването е издал Наредба 2 след решението на Конституционният съд за отмяна на...

В аптеките няма капк…

Капките за понижаване на повишеното вътреочно налягане, което може да доведе до глаукома, липсват от...

Топлото време в посл…

Топлото време, на което се радваме през последните дни, крие рискове за здравето. Личните лекари...

Мордор или фармацевтичен център?

ЕМАКлипът, който представя кандидатурата ни за седалище на Европейската агенция по лекарствата, разбуни духовете. Авторите му правят препратка към поредицата "Властелинът на пръстените":
"Скъпа ЕМА, ти не ме познаваш, защото съм в другия край на континента. Ако си представим картата на Средната земя, ти би била в Графството, а аз – в Мордор. Разбира се, ти не си хобит, а ние не развъждаме орки”, се обяснява във видеото.

"Всъщност всички материали, свързани с кандидатурата, включително и видеото, трябваше да бъдат готови до 1 август и качени на сайта на Европейската комисия, редом до кандидатурите на другите европейски държави, което обаче не се случи", заяви пред Bulgaria ON AIR ПР-експертът Любомир Аламанов.
"Tози клип не е на сайта на EK заедно с останалите страни. Това е опит на администрацията все пак да покаже, че нещо се върши", предположи Аламанов. По думите му препратката към "Властелинът на пръстените" и концепцията за отделен от континента остров, не е много удачна, с оглед на това, че сагата е писана от британски автор и цялото представяне предизвиква асоциация с Brexit.
Според Николай Костов - председател на Асоциацията на собствениците на аптеки, нещата около кандидатурата на България за ЕМА са много по-сложни от един клип. Подготовката за подобно събитие е свързана с конкретни изисквания, поставени от ЕК, които нашата държава трудно може да изпълни. Едно от препятствията е, че нямаме сграда, която да приюти форум от подобна значимост. С построяването ѝ обаче проблемът няма да се реши.
"Не са големи шансовете, особено в сравнение с такива градове като Амстердам, като Барселона. В Барселона страхотна сграда е предназначена за агенцията. Има създадени екипи, които работят за привличане на ЕМА", коментира Костов.
"Идеята е, че да - ние ще построим сграда в едно такова бъдеще, пожелателно време. Другите държави са готови с екшън план в какви срокове ще направят всичко. Тази агенция трябва да заработи на първи януари. Как ще стане всичко това чисто практически - аз нямам идея", каза още Аламанов.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо...

ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн...

ОЩЕ
Предимно облачно

15°C

София

Предимно облачно

Влажност: 67%

Вятър: 6.44 km/h

 • Предимно облачно
  17 Окт 2017 25°C 4°C
 • Предимно облачно
  18 Окт 2017 23°C 8°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»