NSVOK top banner

Вход

Русенските медици се тревожат да не последват съдбата на болниците в Ловеч и Враца (видео)

Ruse protestДнес лекари и медицински сестри от УМБАЛ „Канев“ в Русе се събраха на символична стачка, за да поискат неизплатените пари по клинични пътеки за месец май. В някои отделения вече три месеца вземат с около 30% по-малко. Много хора са напуснали заради ниското заплащане. А останалите трябва да дават извънредни дежурства, информират от Nova TV. Протестиращите се тревожат, че болницата им ще последва съдбата на тези в Ловеч и Враца.

Персоналът не може да съди лечебното заведение за допълнителните пари, защото законът дава право на директора да преценява как и кога да разпределя сумите от клинични пътеки. Ръководството твърди, че са спазени стандартите. И след като няма печалба, няма да има и допълнителни пари.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници ВИДЕО
Хора в дискусията:
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Чужденец · преди 4 месеца
    Основателно се тревожат. Държавните болници са умалени модели на някогашното Кремиковци. На входа и на изхода са частните интереси, а загубите за държавата. Щом спрат дотациите, започват да закъсняват заплатите и тригват по склона на разрухата. Бягайте докато е време!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост