NSVOK top banner

Вход

Лекар на плажа (видео)

plajБлизо 30 медицински пункта са разкрити по плажовете във Варна и в курортните комплекси. Инициатива за извънболнична помощ е на общинското здравно заведение "Света Клементина" и се извършва за тринадесета поредна година. Доктор Георги Димов е реаниматор и спешните случаи са ежедневие за него в болницата. През лятото обаче разчита на уменията си за да се грижи за летовниците на плажа, разказват от БНТ. По обед плажът вече е пълен с туристи, температурите са високи и в кабинета започват да идват първите пациенти. Най-често се оплакват че им е прилошало.

Д-р Димов обяснява, че пациентите рядко се вслушват в съветите, повечето ги забравят като минат няколко дена. Алкохолът оказва се е най-честата причина летовниците да попадат в неговия кабинет. Особено младежите, които цяла вечер се забавляват с алкохолните турове в курортните комплекси и после отиват на плаж.
За доктор Димов плажът е работното му място. Но все пак намира време да влезе и в морето-преди и след работно време.
„Гледаме да не прекаляваме, защото не се знае дали в този момент като влезем във водата няма да излезе някой случай и по най-бързия начин да взимаме всички дисаги”, обяснява той.
Медицинско обслужване на плажа ще има до края на септември.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар Пациенти ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост