NSVOK top banner

Вход

Проф. Миланов: Основният проблем в Спешна помощ не е заплащането

speshna pomОсновният проблем в Спешната помощ не е заплащането. Това каза днес във Варна националният консултант по тази специалност и председател на Българското дружество по спешна медицина проф. Стоян Миланов, предаде БТА. По думите му има нужда от повече обучение на работещите в тази сфера, популяризиране на професията, за да бъдат привлечени млади хора.

"Наложително е да се проведе и по-сериозен обществен дебат за отношението към тези специалисти", каза проф.Миланов.

Във Варна днес той бе отличен като "Лекар с принос в стандартизацията на спешната медицина" от пациентски организации "Заедно с теб". Председателят на обединението Пенка Георгиева посочи, че отличия в тази област на медицината се дават за пръв път в страната. По думите ѝ причината за учредяването на тези награди е, че трудът на спешните медици е изключително тежък и те заслужават признание, уважение и благодарност.
Призът за лекар-доайен в Спешната медицина получи проф. Милан Миланов. Наградата за принос в донорството и трансплантациите бе за проф. Вилиян Платиканов, регионален координатор по донорство и ръководител на Клиника по анестезиология в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна.
Пациентските организации отличиха и реанимационния екип д-р Пенка Чалъкова, фелдшер Димитър Лефтеров и шофьор Росен Люцканов, които са с над 20-годишен стаж в ЦСМП - Варна.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар Спешна помощ
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост