NSVOK top banner

Вход

РЗОК - Плевен платила повече през първите шест месеца

РЗОК в Плевен отчита увеличение на плащанията през първото шестмесечие с близо 26 процента. Общата сума за платените дейности възлиза на 87 милиона лева.
Най-голямо е увеличението на средствата, изплатени за лекарствени продукти за лечение на злокачествени заболявания в болниците. Те са повече с над 45% за същия период на миналата година. Анализът сочи, че формираното нарастване се дължи основно на по-високите цени на прилаганите медикаменти, а не толкова на промяна броя на обхванатите пациенти.
Увеличение се наблюдава и в размера на платените средства за медицински изделия с над един милион лева, което е повече с над 70 на сто. Ръстът се дължи основно на заплащането на някои изделия, като сърдечна клапна протеза, постоянен кардиостимулатор, съдов стенд, нараснал брой на платени ставни протези.
Тенденция за увеличаване на разходите се наблюдава и в болничната помощ.Източник: БНР

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като НЗОК
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост