NSVOK top banner

Вход

Млади жени искат законови промени за акушерската помощ

rodilka sliven-снимка НоваТВМлади жени се обединяват в социалните мрежи с искания за законови промени, съобщава в сутрешния блок Нова телевизия. Темата излезе отново на дневен ред след смъртта на родилка в сливенската болница МБАЛ Д-р Иван Селимински АД..
Близките на починалата жената твърдят, че става дума за лекарска грешка и ще поискат аутопсия й да бъде извършена от съдебен лекар извън Сливен. Опасяват се, че случаят ще бъде потулен.
Майки пък се обединиха в социалните мрежи около идеята за законови промени, както и за прекратяване на практиката, използвана от някои лекари, за израждане с натискане на корема.

В неделя за поредна вечер пред болницата в Сливен имаше протест. На него бяха както родителите на Ренета, така и други майки, които твърдят, че с тях се е процедирало по същия начин.
„Отиде с радост да ражда, с усмивка. След това станаха някакви проблеми при раждането. Каза ми, че 15 човека са израждали 1 дете”, разказва майката на Ренета.
„Тя ми сподели, че са я натискали с лакти и са и скачали отгоре”, разказа бащата.
Непосредствено след раждането Ренета се е оплакала на една от най-добрите си приятелки.
„Каза, че се чувства като премазана от тир. Каза, че е било варварско. Изреждали са се лекари да й натискат корема. Че се е коментирало секцио, което не е направено. В крайна сметка са го извадили с форцепс”, разказва Надя Дренска.
Целият материал на Нова във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост