NSVOK top banner

Вход

Кабинетът даде 20 милиона на болница Света Екатерина

На днешното правитеg.nachevлствено заседание, кабинетът реши да отпусне 20 милиона лева на столичната държавна университетска болница Света Екатерина. Средствата ще бъдат използвани за завършване на нова сграда, чието строителство започна преди повече от десетилетие, но така и не бе довършено до този момент. В новата сграда ще се премести Клиниката по съдова хирургия, която сега се помещава в Националната кардиологична болница. Ръководството на болницата има амбиция да изгради същ и център за трансплантация на сърце и бял дроб, както и да започне лечение на инсулти. Ще се изгради също учебен център и ще се закупи робот Да Винчи.

Тъй като Правителството няма право да субсидира лечебните заведения, отпуснатите 20 милиона лева ще бъдат записани, като увеличение на капитала.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост