NSVOK top banner

Вход

Протест срещу председателя на Агенцията за хора с увреждания (видео)

KoralskiГраждани протестираха пред Агенцията за хора с увреждания. Според неправителствената организация "Център за независим живот", председателят на агенцията Минчо Коралски не е представил реално положението на хората с увреждания у нас пред Комитета на ООН за изпълнението на Конвенцията за правата на хората с увреждания. Коралски отрече да е докладвал, че средата у нас е изцяло достъпна, информират от БНТ. От "Център за независим живот" обаче го обвиниха в бездействие и изразиха несъгласие с част от подготвяните законодателни промени. Така протестът прерасна в дебат за реформата на политиките за хората с увреждания.

Нов център за подкрепа на хора с увреждания ще заработи в София от октомври следващата година. Той ще може да обслужва до 30 души месечно, а финансирането е изцяло европейско. Ремонтът и оборудването на сградата в квартал "Слатина" и социалните услуги през първите 6 месеца са на обща стойност 1 милион лева. Сумата ще бъде отпусната по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". В Центъра ще се изпробва и новата социална услуга за заместваща грижа.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти Протести ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост