NSVOK top banner

Вход

Жалба срещу търга за здравна информационна система

mzОт пресцентъра на Министерството на здравеопазване съобщиха, че обявената на 24 август тази година обществена поръчка за изграждане на Национална здравна информационна система е била обжалвана пред КЗК. На 17.09.2018 г. в Комисията за защита на конкуренцията е постъпила жалба срещу Решението на министъра на здравеопазването за откриване на обществена поръчка с предмет: "Избор на изпълнители за разработване на информационни системи и подсистеми в изпълнение на пет от дейностите, включени в проект "Доизграждане на националната здравна информационна система (НЗИС) – етап 1 и етап 2", включваща пет обособени позиции:

Разработка и доработка на необходими регистри за изпълнението на НЗИС"
Разработване на подсистема за електронни административни услуги
Изграждане на здравно- информационен портал
Изграждане на единно национално Електронно медицинско досие/ Електронен здравен запис"
Изграждане на подсистема за Електронна рецепта и Електронно направление"

Жалбата е подадена от Ифелоус ЕООД и с нея се иска временна мярка "спиране на процедурата". Фирмата е регистрирана през 2008 година с уставен капитал от 5000 лева, със седалище в София и се управлява от Иван Павлов.
Видно от публичния регистър на Комисията за защита на конкуренцията, към настоящия момент все още не е образувано производство, с оглед на което процедурата не е спряна.
В съответствие с чл. 203, ал. 3 от Закона за обществените поръчки, обществената поръчка ще бъде спряна едва след като Министерството на здравеопазването бъде уведомено за образуване на производство от Комисията за защита на конкуренцията.
Министерството на здравеопазването се надява жалбата да не застраши изпълнението на проекта.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост