NSVOK top banner

Вход

Сериозен недостиг на лекари на Балканите (видео)

bolnizaНиското заплащане и лошите условия на труд продължават да принуждават много медици да работят извън родните си страни. Недостигът на лекари e проблем не само за страната ни, но и за голяма част от балканските държави. Проблемът бе поставен пред председателите на лекарите от балканските държави на форум в Босна и Херцеговина, информираха от Bulgaria On Air. Липса на лекари и недофинансиране са само част от трудностите, пред които е изправена здравната система в Република Сръбска.

Сериозен недостиг на редица медицински специалисти се наблюдава и в родните болници, признават от Българския лекарски съюз. Според представители на медицинското съсловие у нас здравната ни система трябва да бъде преструктурирана ефективно, като бъдат взети под внимание проблемите във всеки един регион на страната.
Недофинансирането в областта на здравеопазването се откроява като проблем в повечето страни на Балканския полуостров. Чрез обмяна на опит обаче трудностите могат да бъдат по-малко.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост