NSVOK top banner

Вход

Проучване: 48% от българите искат зимно часово време

prouchvaneЕвропейската комисия предложи от следващата година да отпадне сезонната смяна на часовото време и всяка от държавите-членки на ЕС да реши кое време ще прилага като постоянно – лятното или зимното. В проучване на „Екзакта Рисърч Груп”, цитирано от Nova TV, направено в периода 28 септември – 5 октомври сред 1000 пълнолетни българи в 92 населени места, са проверени обществените нагласи на българите по темата.
48% от участвалите в изследването предпочитат у нас да се приеме като постоянно зимното часово време, а 32% от българите искат лятното часово време да се въведе за постоянно.

Една пета от интервюираните нямат мнение по въпроса. Най-често без мнение са младите българи на възраст под 30 години.
Привържениците на позицията зимното часово време да бъде постоянно у нас са по-често жени, хора на възраст над 59 години и жители на провинцията. В полза на избора на лятното часово време по-често са хора на възраст между 30 и 40 години, високообразовани и жители на София.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като ЕС
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост