NSVOK top banner

Вход

Работни групи на МЗ уточняват детайлите на реформата

zh.nachevaПо инициатива на Министерството на здравеопазването от понеделник започват заседания на работните групи за разработване на всички аспекти на реформите в здравеопазването. Образувани са общо 5 работни групи – за извънболнична помощ, за болнична помощ, за финансиране на здравеопазването, за лекарствата и за общественото здравеопазване. За участие в работните групи са поканени представители на различни работодателски, пациентски, съсловни организации и отделни експерти. Всяка от работните групи ще проведе по 6 заседания, като крайният срок за завършване на работа им е 26 ноември. Цялостното ръководство на работните групи е възложено на заместник министър Жени Начева. Всяка работна група има за задача да разработи модел за реформа в съответната област. Крайната цел е да се изготви съвместно предложение за реформа на здравно осигурителния модел.

Най-голяма е работната група за болнична медицинска помощ с 46 членове, а най-малка работната група по обществено здравеопазване – 26 членове. Част от членовете са се записали в повече от една работни групи.
Все още не е ясно кой от предложените от министър Ананиев модели ще се разглежда приоритетно. Самият министър на проведеното вчера заседание на Парламентарната комисия по здравеопазване не изключи възможността да има и трети модел, ако се стигне до общо съгласие за приемането му.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    GP · преди 2 месеца
    В групата за извънболничната помощ са 28 души и има само....1 общопрактикуващ лекар- доц.Киров!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост